Ponta: Am deblocat conturile TVR, dar sunt absolut convins că e nevoie de depolitizare

Ponta: Am deblocat conturile TVR, dar sunt absolut convins că e nevoie de depolitizare
Premierul Victor Ponta a declarat astăzi la Bistriţa, că a deblocat conturile TVR, dar că este "absolut convins" că este nevoie în această instituţie de "depolitizare şi de restructurare", transmite Mediafax.

 

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii înainte ca un jurnalist corespondent al TVR să îi adreseze o întrebare, el întrerupând reporterul ca să facă aceste precizări.

"Am deblocat conturile. Am semnat înainte să vin la Bistriţa Hotărârea de Guvern, dar în acelaşi timp sunt absolut convins că televiziunea publică are nevoie de o depolitizare şi de o restructurare pentru a nu mai produce pierderi şi pentru a se ridica la standardele pe care o televiziune publică trebuie să le respecte atunci când cere bani publici pentru că, până la urmă, televiziunile private au surse private de finanţare, îşi fac politica aşa cum cred ele, dacă sunt profitabile rămân, dacă nu, nu. Televiziunea publică fiind finanţată din bani publici are alte obligaţii faţă de toţi românii şi mă aştept în perioada imediat următoare nu prin politic, dar mă aştept să se ia măsuri în acest sens", a declarat Ponta.

Când reporterul i-a spus că, în teritoriu, jurnaliştii îşi fac munca în mod onest, Ponta a declarat: "Nu am niciun dubiu despre teritoriu. În altă parte am dubii".

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va debloca pentru o perioadă de şase luni conturile televiziunii publice, interval în care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR, procedura fiind aprobată, miercuri, de Guvern, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Executivul a decis deblocarea conturilor TVR prin hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri.

"S-a decis suspendarea procedurii de blocare a conturilor TVR pentru şase luni, interval în care va fi derulat un proces de reorganizare a televiziunii publice. Deblocarea a fost posibilă în urma suspendării datoriilor către buget pentru acelaşi interval", au arătat sursele.

Solicitat de jurnalişti să confirme această informaţie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a adoptat o hotărâre care permite TVR să funcţioneze în continuare, dar că este necesar ca la această instituţie să fie derulat un proces de restructurare în vederea depolitizării şi eficientizării managementului.

În luna mai, ANAF a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate din 2005 până la finalul anului 2011 către bugetul de stat,,6 în valoare de 272,69 milioane lei.

Pe de altă parte, TVR mai avea la sfârşitul lui 2011 alte obligaţii de plată care privesc diverşi furnizori, în sumă totală de 222,5 milioane lei, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei.

 

Etichete
Comenteaza