Ponta aprobă starea de urgenţă pentru trei judeţe afectate cu Cod Roşu de ninsori

Ponta aprobă starea de urgenţă pentru trei judeţe afectate cu Cod Roşu de ninsori
Premierul Victor Ponta a aprobat, luni dimineaţă, instituirea stării de alertă pentru judeţele Vrancea, Buzău şi Brăila. În aceste judeţe, duminică a fost instituit COD ROŞU de ninsoare şi viscol. Atenționarea meteorologică COD ROȘU a fost valabilă între orele 15:00 și 21:00. La această oră, Comandamentul de Iarnă se întruneşte la Guvern.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la ora 10:00, la Guvern, cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea şi cu reprezentanţii instituţiilor implicate în operaţiunile de deszăpezire, pentru a stabili ce alte măsuri trebuie aplicate, legate inclusiv de declararea stării de alertă în unele zone.

La această oră, Comandamentul de Iarnă se întruneşte la Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că luni dimineaţă îi va propune premierului Victor Ponta decretarea stării de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost timp de şase ore sub cod roşu de viscol.

"Starea de alertă ne va crea posibilitatea şi cadrul legal pentru a dispune măsurile necesare pentru a elimina efectele acestui dezastru, efectele acestei stări de forţă majoră", a declarat Dragnea la comandamentul de iarnă de la Guvern de duminică seară.

Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost duminică între orele 15.00 şi 21.00 sub cod roşu de vreme rea şi rămân sub cod portocaliu până luni dimineaţă.

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, până la ora 23.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi, iar judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost atenţionate cu cod galben.

Comenteaza