Pop, Direcţia de Statistică: Clujenii care au refuzat să-i declare recenzorului CNP-ul vor fi obligaţi s-o facă VIDEO

Pop, Direcţia de Statistică: Clujenii care au refuzat să-i declare recenzorului CNP-ul vor fi obligaţi s-o facă VIDEO
Clujenii care nu şi-au declarat codul numeric personal (CNP) la recensământ vor trebui s-o facă, într-un final: informaţia e esenţială şi va fi obţinută, oricum, spune şeful Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Cluj, Codrea Pop.

"Cine a introdus această isterie naţională, că e un atentat la datele personale, n-a făcut decât să perturbe activitatea de recenzare", a spus şi prefectul Florin Stamatian. El spune că una dintre obligaţiile oricărui cetăţean e să se legitimeze în faţa anumitor structuri, între care şi cea de recenzare. "Cred că a fost greşit cum au procedat, nu ştiu cum vom repara. E obligatoriu să se înregistreze CNP-ul. Au fost oameni care l-au sunat pe recenzor să se întoarcă şi în faţa lor să şteargă CNP-ul de pe fişă", a spus Stamatian, adăugând că românii "nu au cultură cetăţenească". "Dacă i s-a spus la televizor că e periculos să dai CNP-ul şi că va fi manipulat, s-au speriat. CNP-ul nu prezintă niciun pericol la independenţa şi viaţa socială a cetăţeanului respectiv", a spus el.

Cazurle de gen nu sunt multe, spune Codrea Pop. "Cazurile vor fi rezolvabile în timpul prelucrării. Recenzorul se va întoarce la ei sau, dacă nu, vor găsi o furmulă să aflăm CNP-ul, de exemplu îi sunăm" a declarat el.

În acest moment recensământul din Cluj se află peste media pe ţară ca număr de locuinţe deja acoperite, dar sunt localități în care s-au înregistrat şi sub medie, între care Huedin cu 38%, Tureni şi Palatca cu câte 37%. "În rest sunt medii acceptabile. Există toate premisele ca în judeţul Cluj, până în 31 octombrie, să se finalizeze recensământul. Cu toate problemele, e un ritm de înregistrare corespunzător, la nivelul judeţului ne apropiem de 60%", a conchis Pop.

Un număr de 4.332 persoane sunt angrenate în recensământ, în judeţ.

Comenteaza