Porțiunea de drum care a luat-o la vale pe șoseaua care leagă Dejul de Baia Mare, reparată în regim de urgență de lucrătorii de la Drumuri și Poduri Cluj

Porțiunea de drum care a luat-o la vale pe șoseaua care leagă Dejul de Baia Mare, reparată în regim de urgență de lucrătorii de la Drumuri și Poduri Cluj

Acostamentul DN1 C, afectat de o alunecare de teren în Pasul Mesteacăn, a fost refăcut, iar traficul rutier decurge în condiţii normale, informează Instituţia Prefectului Maramureş.

"În regim de urgenţă a fost întocmit un studiu de către un expert atestat şi a fost întocmită documentaţia tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru asigurarea circulaţiei rutiere. Valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru reabilitarea drumului naţional afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fără TVA. Faţă de alunecarea din luna martie, nu au apărut în zonă noi alunecări de teren. La sfârşitul săptămânii trecute, a fost refăcut acostamentul drumului naţional. După turnarea stratului de uzură, vor fi ridicate restricţiile de circulaţie", a declarat subprefectul judeţului Maramureş, Alexandru Cosma.

Pe drumul naţional 1C, în Pasul Mesteacăn, la km 109+540, s-a produs, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase de la mijlocul lunii martie, o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabilă şi acostament), pe o lăţime de 2,5 -3 metri, dar şi a taluzului de rambleu.

O comisie constituită prin ordin de prefect s-a deplasat la faţa locului şi a întocmit un proces verbal de calamitate, prin care în prima fază, s-a dispus instituirea unei semnalizări rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă.

Lucrările şi întreţinerea tronsonului de drum naţional afectat de alunecarea de teren sunt realizate de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj. Lucrările sunt preconizate să se finalizeze în perioada iunie-iulie.

Comenteaza