Postul de radio al familiei Gușă, amendat cu 50.000 de lei de către CNA pentru PROPAGANDĂ RUSĂ

Postul de radio al familiei Gușă, amendat cu 50.000 de lei de către CNA pentru PROPAGANDĂ RUSĂ

Membrii CNA au votat în unamitate o amendă de 50.000 de lei pentru postul de radio Gold FM. Cozmin Guşă spune că pe membri CNA îi aşteaptă procese penale şi civile. 

"CNA execută GOLD FM: amendă de 50 000 de RON pentru … nimic! Iau în considerare să-mi suspend emisiunea dacă nu se revine asupra deciziei, dar să-i și acționez în justiție pe membri CNA, penal și civil", a postat Cozmin Guşă pe pagina de socializare. 

Acesta spune că CNA-ul este "ghidat de unii sau de alţii" şi că ceea ce se întâmplă cu postul de radio al fiului său este o ilegalitate. Politicianul promite că are o echipă de avocaţi competenţi pentru a se ocupa de cei de la CNA. Cozmin Guşă spune că e trist deoarece "libertatea de exprimare a decedat" şi CNA-ul care trebuia să o păzească, încurajează de fapt fake-news-urile. 

Concret, ce a făcut postul Gold FM?

Prin vocile unor invitaţi şi moderatori postul de radio a atins o serie de teme de propagandă rusă, după cum a enumerat Dorina Rusu, membru CNA:
- în Ucraina nu e o invazie, nu e un război
- Ucraina e un stat inventat, format prin raft teritorial
- România nu are nicio treabă cu ce se întâmplă acolo. Nu e războiul nostru.
- Zelensky e finanţat de un miliardar nazist
- e o înţelegere subterană între SUA şi Rusia
- Occidentul e de vină

„Sunt emisiuni în care s-a făcut propagandă rusă şi în care, dacă ar fi vorbit domnul Putin în emisiune nu ar fi fost propaganda rusă mai prezentă decât a fost. (…) Ar putea să se cheme nu Gold FM ci Kremlin FM“, a punctat Dorina Rusu.

„Mesajul este simplu: Putin are dreptate, iar românii trebuie să stea cuminţi să nu-l supere. Toate criticile au fost îndreptate spre Ucraina", spune Mircea Toma, membru CNA. 

„Conducătorii noştri trebuie să ştie că dacâ îl enervează pe urs, ursul ii va da la o parte“, a fost una dintre declaraţiile date pe post, citate de membrii CNA.

Gold FM a negat că ar fi făcut fake-news

Poziţia postului de radio a fost susţinută, în şedinţa publică CNA din 10 martie, chiar de patronul acestuia: Cosmin Andrei Guşă, fiul politicianului Cozmin Guşă. În discursul său, acesta a negat că postul său ar fi făcut fake-news. Ba, dimpotrivă.

„Eu nu cred că ce am făcut noi e propagandă rusă, ci obiectivitate“, a declarat Andrei Gușă. „Am avut grijă să nu facem propagandă nici lui Zelensky şi nici lui Putin", a susţinut acesta, potrivit analizei publicate de paginademedia.ro

Comenteaza