Prefectul Clujului, despre cei care nu cred în Covid: "Doamne fereşte să ajungă în spital" / El a stat 2 luni izolat de familie

Prefectul Clujului, despre cei care nu cred în Covid: "Doamne fereşte să ajungă în spital" / El a stat 2 luni izolat de familie

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, atenţionează românii că coronavirusul este cât se poate de real şi mult mai grav decât o gripă. Le transmite vectorilor de opinie, care răspândesc alte teorii pe acestă temă, să lase autorităţile să îşi facă treaba.

"Am avut decesuri, din nefericire şi în judeţul Cluj, mai toate persoane vârtnice, cu comorbidităţi, iar în unele cazuri, ca şi în multe din ţară, a fost vorba despre părinţi infectaţi de copii veniţi din străinătate, care nu s-au protejat, unii nu au declarat la graniţă că provin din zone de risc", a explicat Abrudean, la ZIUA CLUJ. 

De asemenea, prefectul Clujului le transmite vocilor care transmit informaţii false românilor privind acest virus să îşi ţină opiniile doar pentru ei şi speră ca aceste persoane să nu ajungă în spitale, ca să experimenteze efectele covid pe pielea lor. "Doamne fereşte să ajungă în spital". 

Mircea Abrudean a fost numit prefect al judeţului Cluj cu puţin timp înainte de debutul pandemiei de coronavirus. Din pricina riscului la care era expus zilnic, vizite în spitale şi în zone cu focare, a ales să stea două luni izolat de familie, de soţie şi copilul mic. A făcut un singur test covid, pe care l-a plătit. "Mi s-a părut normal să beneficize altcineva de el". 

Comenteaza