Prefectul Clujului, despre Crăciun şi Revelion. "Sfatul meu este de a nu organiza petreceri. Vom intra în unităţile turistice"

Prefectul Clujului, despre Crăciun şi Revelion. "Sfatul meu este de a nu organiza petreceri. Vom intra în unităţile turistice"

Prefectul Mircea Abrudean îi sfătuieşte pe clujeni să fie cumpătaţi în perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Acesta îi îndeamnă pe clujeni să nu se îmbulzească în mall-uri şi în magazine. "Din păcate, legislaţia nu ne permite, ca noi, la nivel de judeţ, să limităm accesul în magazine. Poate se va întâmpla asta în cel mai scurt timp pentru că, deşi oamenii poartă mască, nu putem vorbi de distanţare; toată lumea se înghesuie la cumpărături de sezon, cum sutem noi, românii, obişnuiţi", a declarat Abrudean, la un post de radio local. 

Autoritățiile au anunțat că vor face controale de Crăciun și de Revelion pentru a se asigura că oamenii nu încalcă restricțiile, prin petreceri private. Organizarea unor astfel de petreceri poate fi pedepsită cu dosar penal. "Am comunicat colegilor de la poliţie să facă, în perioada următoare, o campanie de informare la toate structurile turistice din judeţ şi nu numai, inclusiv la cabane private.

Ne vom asigura că suntem prezenţi şi în noaptea de Revelion. Vom intra şi în structurile de primire turistică pentru a verifica dacă se respectă regulile. Sfatul meu este în continuare de a nu organiza petreceri", a conchis prefectul Clujului. 

Rata de incidență a scăzut constant în ultimele 2-3 săptămâni la Cluj, ajungând la 5,01 la mia de locuitori. În Cluj-Napoca, incidența a coborât de la 9 la mie la 5 la mia de locuitori. Comportamentul responsabil, încă de acum, este esențial pentru ridicarea unor restricții, a adăugat oficialul de la Prefectura Cluj.

Comenteaza