Prefectul Clujului, reconfirmat cu coronavirus. S-a testat și șeful Zonei Metropolitane

Prefectul Clujului, reconfirmat cu coronavirus. S-a testat și șeful Zonei Metropolitane
Mircea Abrudean va mai rămâne în spital, cu familie cu tot

Familia prefectului Mircea Abrudean a ieșit pozitiv la al doilea test de coronavirus, deci acesta cu soția și copilul vor mai rămâne internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI), după care intră în izolare la domiciliu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

“În cursul serii de 3 iulie am fost cu băiețelul nostru, de nouă luni, la Unitatea de Primire a Urgențelor UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalită.

Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid-19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 4 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu, și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

Ne vom interna cu toții la SCBI. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către Direcția de Sănătate Publică Cluj. Consider că este extrem de importantă transparența, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau să îi îndemn încă o dată pe toți clujenii să fie responsabili, să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoială existența acestui virus, să se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă. Vă doresc tuturor multă sănătate și succes în tot ceea ce faceți. Vă voi ține la curent cu evoluția situației”, declara prefectul Clujului.

Testul de coronavirus și l-a făcut și unul dintre contacții acestuia, Zoltan Corăian, director general al Zonei Metropolitane Cluj (ZMC). “La începutul săptămânii trecute am avut contacte instituționale cu domnul prefect Mircea Abrudean, ulterior confirmat cu Covid-19.

Cu toate ca aceste contacte au fost cu multe zile în urmă, au fost scurte ca durată și am respectat normele sanitare în vigoare, am considerat normal să-mi fac un test pentru protejarea familiei mele și a persoanelor cu care am interacționat, în special colegii.

Acum am primit rezultatul testului, care este negativ. Ca urmare toți cei cu care am interacționat în ultima săptămână pot sta liniștiți. Cel puțin din punctul meu de vedere. PS: alergia în continuare a rămas, deci și strănuturile tari și dese”, a relatat oficialul ZMC.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza