Prefectul Clujului: Zborurile către Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sunt anulate, rămân cele spre Marea Britanie și Belgia

Prefectul Clujului: Zborurile către Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sunt anulate, rămân cele spre Marea Britanie și Belgia

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că zborurile spre Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca au fost anulate, după intrarea în vigoare a ordonanței militare 3.

”De miercuri de la ora 23 conform ordonanței se suspendă toate zborurile înspre și dinspre Franța și Germania. Astfel că pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca vom mai avea zboruri doar din Marea Britanie și Belgia, care sunt în zonă galbenă și pentru cei care vin de acolo măsura impusă este autoizolarea la domiciliu”, a spus Mircea Abrudean.

Potrivit site-ul aeroportului clujean, zborurile de astăzi către Beauvais, Munchen și 3 curse spre București au fost anulate.

Mircea Abrudean a dat câteva explicații și despre situația creată ieri după masă pe aeroportul clujean când pasagerii unor curse din Germania și Franța au fost nemulțumiți că trebuie să intre în carantină. 

“Miercuri am avut patru curse, una din Franţa şi trei din Germania. Având în vedere că ambele ţări au intrat în zona roşie, începând cu noaptea trecută, au intrat automat în procedura de carantinare. Aceasta a presupus verificarea din punct de vedere medical, completarea chestionarelor şi pregătirea în vederea transferării în centrele de carantină.

Având în vedere că pe cele patru curse media pe cursă a fost undeva de peste 70 de pasageri pe zbor, majoritatea dintre ei fiind din alte judeţe decât judeţul Cluj, am decis să folosesc Sala Sporturilor ca şi zonă de triaj tampon, unde oamenii au fost transferaţi cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi de către ISU, de acolo urmând a fi preluaţi de către cei de la ISU din județele de care aparțin, pentru a fi transferați în județele de domiciliu. Toți cei din județul Cluj au fost transferați în centrele de carantină de pe raza județului.

Având în vedere procedura medicală și unele mici deficiențe ale sistemului informatic al Poliției de Frontieră, au fost mici întârzieri la procesare, ceea ce a generat anumite nemulțumiri ale celor care au sosit pe aeroport, inclusiv vestea că vor intra în carantină. Asta evident că nu a influențat cu nimic decizia de a-i transfera în centrele de carantină”, a precizat prefectul Clujului.

Vezi și Scandal la aeroportul Cluj! Intervin forţele de ordine. Români veniţi din zone roşii nu vor carantină

Comenteaza