Premieră la Cluj: cămin reabilitat cu bani europeni

Premieră la Cluj: cămin reabilitat cu bani europeni
UMF Cluj-Napoca e prima universitate din Regiunea Nord-Vest care a reabilitat un cămin studenţesc din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 7,4 milioane de lei.

507 studente ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca vor beneficia, din toamnă, de condiţii de cazare excelente în primul cămin studenţesc reabilitat cu bani europeni, din Regiunea Nord-Vest. Reabilitarea Căminului 1 din Observator, derulată prin Programul Operaţional Regional (POR), domeniul de intervenţie 3.4., a costat aproape 7,4 milioane de lei.

"Practic clădirea a fost reconstruită în 18 luni. A fost mansardată, reutilată, are şi un lift panoramic, astfel încât să avem cele mai bune condiţii pentru cercetare şi studiu", a declarat Valentin Cernea, prorector al UMF.
Potrivit directorului general al UMF, Ioan Pop, în primă instanţă, până în toamnă, în Căminul 1 vor fi cazaţi studenţii bursieri Erasmus de la UMF. "Faţă de cum arăta acum doi ani, diferenţa este extraordinar de mare. Condiţiile din Căminul 1 sunt asemănătoare unui hotel de 3*, cu baie în fiecare cameră, cu internet de mare viteză, săli de lectură pentru ca studenţii să se poată forma social şi profesional", a spus Pop.
Reabilitarea, refuncţionalizarea, reparaţia capitală a căminului, precum şi mansardarea lui pe bani europeni constituie o premieră pentru Regiunea Nord-Vest. "Este primul proiect finalizat de o universitate din Regiunea Nord-Vest", a declarat, ieri, Viorel Boca, şeful departamentului de verificare şi monitorizare al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. În cămin se pot caza şi două studente cu dizabilităţi. UMF Cluj are în implementare şi reabilitarea Căminului 6 din Campusul Observator.

La nivelul Regiunii de Nord-Vest, pe POR, axa 3.4. - infrastructură educaţională, s-au contractat 35 proiecte, dintre care 20 sunt finalizate. Toate cele 20 sunt şcoli. Conform stadiului implementării POR axa 3.4., gradul de contractare este de 107% pentru Regiunea Nord-Vest. (A. D. SZASZ) 7

 

Comenteaza