Premieră naţională în judeţul Cluj. Un oraş este campion la microciparea câinilor

Premieră naţională în judeţul Cluj. Un oraş este campion la microciparea câinilor
Un municipiu din judeţul Cluj dă exemplu tututor celorlalte oraşe din ţară, fiind primul în care toți câinii cu stăpân au fost microcipați.

Potrivit reprezentanților "Registrului Electronic al Animalelor Domestice și de Companie" (READC) din Turda, una dintre asociațiile care s-a ocupat de microciparea celor 1.400 de patrupede, acțiunea de microcipare trebuie realizată în fiecare an și este pentru al doilea an consecutiv în care orașul Câmpia Turzii este primul din România care reușește să finalizeze această campanie.

"Municipiul Câmpia Turzii este pentru al doilea an consecutiv singurul oraș din România având populația canină complet inventariată, înregistrată cu microcip, legitimație-card, toate acestea făcând posibilă și legală vaccinarea antirabică, care, actualmente, la nivelul întregii țări, s-a dovedit a fi un fiasco, fără vreo șansă de îmbunătățire în viitor", au precizat reprezentanții READC, citaţi de Agerpres.

Acțiunea a fost realizată în colaborare cu asociația de protecție a animalelor Tasso din Germania, cele două entități fiind cele care au suportat și costurile microcipării, locuitorii orașului Câmpia Turzii primind acest serviciu în mod gratuit.

Potrivit coordonatorului proiectului, Marin Bleigner, în prezent sub 2% din gospodării au rămas neverificate, însă persoanele respective au fost notificate să se prezinte la veterinarul angajat în cadrul acestui proiect, pentru ca animalele să fie microcipate.

Cu ajutorul acestei campanii, cetățenii din Câmpia Turzii au putut economisi sume cuprinse între 50 și 100 lei, cât ar costa microciparea și înregistrarea, dar au și evitat plata unei amenzi care se poate situa între 5.000 și 10.000 de lei pentru nerespectarea legii, care a intrat în vigoare în luna ianuarie.

Toodată, prima comună din țară în care s-a reușit microciparea și sterilizarea integrală a câinilor cu stăpân se află tot în județul Cluj, fiind vorba despre Jichișul de Jos unde, în vara anului trecut, au fost microcipați și sterilizați 450 de câini.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza