Premieră naţională: Părinţii microchirurgiei în implantologia orală vin în România, în cadrul Congresului Implants Connected to Nature

Premieră naţională: Părinţii microchirurgiei în implantologia orală vin în România, în cadrul Congresului Implants Connected to Nature

Lectori de top de renume internaţional vin în România, la Cluj Napoca, în cadrul Congresului Implants Connected to Nature.

La finalul lunii octombrie, Cluj Napoca se transformă într-un pol de interes al medicinei dentare. Inventatorii unor proceduri chirurgicale care au revoluţionat implantologia orală vin, în premieră, în România.

Mai precis, este vorba despre cunoscuţii doctori Otto Zuhr şi  Prof Dr. Markus Hurzeler, denumiţi părinţii microchirurgiei în implantologia orală datorită faptului că aceştia au introdus conceptul microchirurgical în implantologie, precum şi tehnica BONE SHIELD (care presupune menţinerea unei părţi a rădăcinii dentare în jurul unui implant dentar).

Aportul celor doi doctori este unul recunoscut la nivel internaţional.

Dr Otto Zuhr şi  Prof Dr. Markus Hurzeler sunt autorii cărţii “Plastic-Esthetic Periodontal and Implant Surgery: A Microsurgical Approach", apărută în 2012, un bestseller, care conţine noţiuni despre ce înseamnă să inseri un implant corect şi să manipulezi ţesuturile înconjurătoare.

Este o carte care dă un concept de lucru. Cred cu tărie că împreună cu ceilalţi lectori de valoare care vor susţine workshop-uri şi conferinţe, acest Congres poate să ofere noţiuni de bază şi noţiuni avansate în implantologie, astfel încât să fie puse în practică lucuri noi.

Acest Congres a fost şi reprezintă cea mai bună alternativă de a învăţa despre implantologie în România”, declară prof. Univ. Dr. Emanuel Bratu – Preşedintele SRSD (Societatea Română de Ştiinte Dentare), reputat medic timişorean ce provine dintr-o familie care de generații întregi, depune eforturi în scopul evoluției medicinei dentare.

Premieră naţională: Părinţii microchirurgiei în implantologia orală vin în România, în cadrul Congresului Implants Connected to Nature

Evenimentul organizat de Societatea Română de Ştiinţe Dentare (SRSD) se află la a X-a ediţie şi este unul dintre cele mai semnificative din acest domeniu, având ca principal scop educarea, formarea şi pregătirea medicilor dentişti.  

Evenimentul se va desfăşura începând de joi, 25 octombrie, până sâmbătă, 27 octombrie, la Grand Hotel Italia.

Înscrierea participanţilor face pe adresa de e-mail: office@srsd.eu, informaţii la numărul de tel. 0736648643.

Facebook: https://www.facebook.com/www.srsd.eu/

***

Despre SRSD

Asociația Societatea Română de Științe Dentare a fost înfiinţată în anul 2013 cu scopul de a contribui activ la evoluția științelor dentare în România. De-a lungul timpului aceasta a creat o comunitate dinamică şi a facilitat comunicarea multidisciplinară între specialişti.Totodată SRSD facilitează și dezvoltă dialogul instituțional cu alte asociații de profil, societăți academice, unitați de învățământ superior, agenții guvernamentale și non-guvernamentale naționale și internaționale care au ca scop dezvoltarea medicinei dentare și îmbunătățirea gradului de sănătate al populației şi, de asemenea, SRSD contribuie prin activitatea sa, la informarea corectă a pacienților și a publicului larg cu privire la medicina dentară și sănătatea orală.

 

Comenteaza