Premierul Emil Boc: Stăm bine, dar suntem departe de a ne bucura

Premierul Emil Boc: Stăm bine, dar suntem departe de a ne bucura
Premierul Emil Boc a declarat că stăm mai bine decât alte state din punct de vedere al deficitului bugetar şi a gradului de îndatorare, dar că, în actualul context internaţional, suntem departe de a ne bucura şi a fi feriţi de pericole.


Potrivit realitatea.net, premierul a explicat "România are nevoie de maximă precauţie şi evitarea oricăror politici populiste. Spun asta în contextul în care lucrurile nu s-au liniştit în plan internaţional. După cum ştiţi, America a fost la 12 ore de a fi în situaţia de a nu plăti pensiile, iar Standard& Poors a retrogradat ratingul de ţară al Americii. Nici în Europa apele nu sunt liniştite şi ţări precum Grecia, Italia, Spania, Portugalia sau Irlanda trec prin serioase dificultăţi".

"Stăm bine din punct de vedere al deficitului bugetar şi al gradului de îndatorare, dar suntem departe de a ne bucura şi se a ne considera feriţi de pericole, chiar dacă doar trei ţări din UE au un nivel de îndatorare mai mic decât România: Luxemburg, Estonia şi Bulgaria", a mai spus Boc.

Potrivit şefului executivului, România are nevoie să îşi consolideze stabilitatea economică.

 

 

Comenteaza