Premiul I la o competiţie europeană tehnică a fost împărţit de doi studenţi clujeni şi de un student din Târgu Mureş

Premiul I la o competiţie europeană tehnică a fost împărţit de doi studenţi clujeni şi de un student din Târgu Mureş
Studenţii care s-au calificat în faza finală europeană a ediţiei a 7-a a Concursului Studenţesc Internaţional „Digilent Design Contest" a avut loc la Cluj, la Universitatea Tehnică. Premiul I a ajuns la o echipă de studenţi ai universităţii clujene.


">

La concurs au participat 59 de echipe din Cluj, Braşov, Iaşi, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti şi Baia Mare, dar şi din Ungaria, Ucraina şi Elveţia.

Concursul este organizat în colaborare de firmele Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA), Digilent România (Cluj-Napoca, România) şi catedra de Electronică Aplicată de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Studenţii înscrişi la concurs primesc gratuit platformele hardware (sisteme cu circuite FPGA şi microcontrolere) şi au dezvoltat proiecte proprii, pe care le-au prezentat în faza finală. Premiul I a fost împărţit de o echipă formată din doi studenţi de la UTCN, Mihai Băncişor şi Ciprian Cărbunaru, şi de un student de la universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş, Istvan Kiss.

Concursuri similare au loc în SUA, India şi China. Câștigătorii premiilor I, II şi III vor întâlni învingătorii din celelalte ediţii regionale în Finala Intercontinentală care are loc în septembrie la Munchen.

 

Comenteaza