Premiul “Marian Papahagi”: s-a dat drumul la înscrieri

Premiul “Marian Papahagi”: s-a dat drumul la înscrieri
Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) anunţă deschiderea perioadei de depunere a candidaturilor pentru cea de-a şaptea ediţie a premiului “Marian Papahagi”.

Instituit în memoria italienistului şi profesorului Marian Papahagi (1948-1999), premiul este acordat din doi în doi ani în apropierea datei de 14 octombrie pentru realizări culturale notabile. Acestea trebuie să aibă ca obiect orice aspect al culturii şi civilizaţiei italiene, de la literatură, lingvistică şi critică literară la istorie, politică şi arte.

Pentru a se putea înscrie, candidaţii trebuie să fie cetăţeni români şi să trimită o declaraţie de candidatură, un CV, varianta electronică a operei sau operelor (obligatoriu), precum trei exemplare dintr-un volum publicat în ultimii cinci ani şi considerat reprezentativ, în cazul publicaţiilor, sau documentaţia adecvată, în cazul altor tipuri de opere artistice sau culturale.

Documentele trebuie trimise pe adresa Centrului Cultural Italian, Universitatea "Babeş-Bolyai", Str. Universităţii nr. 7-9, 400091 Cluj, până în data de 1 septembrie (data poştei).

Candidaturile vor fi evaluate de un juriu internaţional, compus din personalităţi române şi italiene, iar acceptarea premiului impune prezenţa laureatului la Cluj pentru ceremonia de decernare.

Premiul este acordat de Institutul Italian de Cultură Bucureşti şi Centrul Cultural Italian în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai, sub patronajul Ambasadei Italiei în România.

Comenteaza