Preşedinte interimar de filială de partid, prins în flagrant pentru că lua mită

Preşedinte interimar de filială de partid, prins în flagrant pentru că lua mită
Preşedintele interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud este cercetat penal de procurorii clujeni de la DNA şi este acuzat de luare de mită.

Procurorii susţin că între 22 şi 25 octombrie Octavian Seciu, în calitate de preşedinte interimar de filială de partid, a pretins de la un denunţător suma totală de 75.000 euro, promiţând că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie.

De asemenea, acesta ar fi promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.

Seciu a primit astăzi banii, o primă tranşă de 6.000 de euro, dar a fost prins în flagrant de procurori. A fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Cluj - Napoca cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Comenteaza