Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, dus în arest

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, dus în arest
Ana Maria Pătru a ieşit din sediul DNA Ploieşti, în noaptea de marţi spre miercuri, după 9 ore de audieri şi a fost dusă în arestul IPJ Prahova, după ce, anterior, şi-a anunţat demisia de la conducerea Autorităţii Electorale Permanente, prin intermediul avocatului.

Ana Maria Pătru a ieşit, încătuşată, din sediul DNA Ploieşti după mai bine de 9 ore de audieri.

Întrebată de jurnalişti ce părere are despre măsura procurorilor, care au decis să o reţină pentru 24 de ore, a răspuns "o să vedem" şi a refuzat să facă alte precizări.

Ana Maria Pătru a demisionat de la conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a anunţat, marţi seară, avocatul acesteia, Cristan Ene, la ieşirea de la DNA Ploieşti."Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situaţia juridică, a luat decizia de a înainta de îndată demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. De asemenea, procesul va continua şi mâine vom merge la judecător în vederea continuării urmăririi penale şi lămuririi situaţiei din punct de vedere al măsurii preventive", a declarat, marţi seară, avocatul Anei Maria Pătru, Cristian Ene.

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Procurorii DNA susţin că în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.), a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în Bucureşti. Pătru a promis în schimb că va susţine derularea unui contract încheiat de acea societate cu Autoritatea precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare.

 

Etichete
Comenteaza