Preşedintele Băsescu a discutat astăzi cu poliţiştii; negocierile au creat nemulţumiri

Preşedintele Băsescu a discutat astăzi cu poliţiştii; negocierile au creat nemulţumiri
Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat astăzi la discuţii pe reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), la Palatul Cotroceni. Negocierile vin după protestul de vinerea trecută al câtorva mii de poliţişti, în Capitală.
Discuţiile de astăzi dintre preşedinte şi reprezentanţii poliţiştilor au tratat mitingul din 24 septembrie şi principalele nemulţumir ale poliţiştilor, la solicitarea conducerii sindicatului. Întrevederea a creat nemulţumiri în rândul poliţiştilor, informează realitatea.net.

"Am discutat nişte aspecte despre salarii, urmând să le apofundăm în alte discuţii. I-am spus preşedintelui că nu suntem de acord cu reducerea de 25 % şi nici cu vârsta de pensionare", a declarat la Realitatea TV Constantin Asofronie, vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor.
"Domnul preşedinte şi-a exprimat deschiderea pentru dialog. A zis că a fost supărat, însă i-a trecut şi înţelege că nu toată instituţia este vinovată. A înţeles că problemele ridicate erau adevărate, iar poliţiştii erau îndreptăţiţi să protesteze. Preşedintele a mai zis că se va întâlni cu premierul şi va rezolva aceste probleme. Dacă nu se vor rezolva problemele, indiferent de cine organizează acţiunile de protest,vom participa la acestea", a mai spus Asofronie.

Întâlnirea dintre Corpul Naţional al Poliţiştilor şi preşedinte a fost una controversată în rândul sindicatelor poliţiştilor, aceştia susţinând că cei prezenţi la discuţii nu îi reprezintă.
"Corpul Naţional al Poliţiştilor, în conformitate cu prerogativele, nu are dreptul la discuţii. Preşedintele a găsit o chichiţă trecută în lege, încercând să aducă la Cotroceni trei persoane pe placul domniei sale, care îl pot asigura că starea de spirit în rândul poliţiştilor este foart bună", a declarat Toader Paraschiv, vicepreşedintele SNPPC.

"Este regretabil că la învestirea noului ministru nu am fost chemaţi. La ceremonia de la minister nu a fost chemat niciun reprezentant de-al nostru pentru că preşedintele e supărat pe noi", a mai spus Toader Paraschiv.
Comenteaza