Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, scos pe targă din sediul DNA Piteşti

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, scos pe targă din sediul DNA Piteşti
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost scos pe targă, marţi dimineaţă, din sediul DNA Piteşti, unde ajunsese în jurul orei 9.00, pentru audieri.

O ambulanţă a ajuns la sediul DNA la aproximativ 30 de minute după ce Nicolescu a intrat la audieri.

Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău în biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitaţi prin 112 să vină la sediul DNA.

În jurul orei 9.45, Nicolescu a fost scos pe targă din sediul DNA şi urcat într-o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

"Acum este într-o stare relativ bună, este stabilizat. Noi ştim că i s-a făcut rău în timp ce era în sediu, iar acum îl vom duce la spital, unde va fi investigat", a declarat medicul de pe Ambulanţă care l-a preluat pe Nicolescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marţi, la DNA Piteşti, unde a fost citat după ce cu o zi în urmă au avut loc percheziţii la sediul CJ, el afirmând ironic că "probabil că a greşit la referendum când nu a obţinut prezenţă de 60 %, ci doar de 55 %".

Nicolescu a ajuns la DNA - Serviciul teritorial Piteşti în jurul orei 9.00, însoţit de doi avocaţi.

El a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.

Nicolescu a mai afirmat, ironic, că probabil că a gresit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută..

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoţii pentru subalternii săi.

Pe de altă parte, Nicolescu a spus că că s-a autodenunţat şi el la DNA în legatură cu referendumul, solidarizandu-se cu Liviu Dragnea.

În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alţi cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.

Percheziţii ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA,fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

Percheziţiile s-au desfăşurat în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori, iar în timpul acestora accesul în sediul CJ a fost blocat.

Unul dintre avocaţii lui Constantin Nicolescu preciza că percheziţiile vizează un dosar de corupţie mai vechi privindu-l pe preşedintele instituţiei şi pe angajaţi ai CJ.

"Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobişnuit, percheziţia este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale", declara avocatul Gabriela Zoană, care îl reprezintă pe Constantin Nicolescu în dosarul de corupţie în care acesta a fost trimis în judecată în 18 mai.

Ea preciza că procurorii DNA au făcut percheziţii şi la sediile a patru societăţi comerciale care au avut contracte cu instituţia, precum şi la locuinţa unui angajat al CJ.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că în acest caz se fac cercetări privind fraude cu fonduri europene.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.

 

Etichete
Comenteaza