Preşedintele ICR: Instituţia trebuie deschisă în continuare spre intelectuali şi publicul românesc

Preşedintele ICR: Instituţia trebuie deschisă în continuare spre intelectuali şi publicul românesc
Institutul Cultural Român (ICR) îşi va deschide activitatea în continuare către intelectuali şi publicul românesc, a subliniat directorul instituţiei, Andrei Marga, în cadrul primei conferinţe de presă de la numirea sa în funcţie.

"ICR trebuie deschis, în continuare, spre intelectualii și publicul românesc. Nu va fi un institut confiscat de vreun grup, ci instituția menită să servească sporirea valorilor culturale din țara noastră și promovarea lor", a precizat preşedintele ICR, Andrei Marga.

După ce schema Consiliului de conducere va fi definitivată de Senat, forul în subordinea căruia a fost trecută instituţia, "instituțiile și personalitățile interesate vor fi solicitate să propună programe, proiecte și acțiuni ale institutului", a arătat Marga.

Noul preşedinte al ICR a adăugat că instituţia va promova "pluralismul abordărilor", creaţia şi valoarea creaţie fiind factorii principali în evaluarea proiectelor. Marga a susţinut în continuare că domenii precum filmu, muzica sau artele plastice, trebuie "complementate" cu promovarea ţării noastre din multe alte omenii.

Şeful ICR a prezentat principalele programe pe care le va derula instiuţia şi strategia pe care o va avea în vedere. Amintim, ICR ar urma să înfiinţeze mai multe filiale în ţară, una dintre ele şi la Cluj-Napoca. Director a fost propus Irina Petraş, iar director adjunct Pompei Cocean. Directoratul urmează să fie asistat de 3-5 directori. (D.E.)

 

Comenteaza