Preţul la care se vor vinde măştile medicale în România

Preţul la care se vor vinde măştile medicale în România
| Foto: mediafax

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunţat preţul la care se vor vinde măştile chirurgicale produse în România. Ministrul le-a cerut comercianţilor să nu pună un TVA prea ridicat.

Anunţul ministrului Economiei, făcut joi seara, vine la doar o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că măsurile restrictive vor fi ridicate după 15 mai, însă se va păstra obligativitatea purtării măştilor de către toţi cetăţenii aflaţi în spaţii închise sau în mijloacele de transport în comun.
 
Potrivit ministrului Virgil Popescu, preţul unei măşti va fi de aproximativ 2 lei bucata.
 
„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie", a declarat Virgil Popescu pentru Digi24.
 
Ulterior, Popescu le-a cerut comercianţilor să nu îşi pună un adaos comercial prea mare. În România, sunt în acest moment două unităţi care produc măşti: Techtex care produce 350.000 de măşti pe zi şi Romarm care până la sfârşitul lunii aprilie va ajunge la o producţie de 500.000 de măşti pe zi, transmite Mediafax.

Comenteaza