Preţurile vor creşte din toamnă. Vezi care este cauza

Preţurile vor creşte din toamnă. Vezi care este cauza
Economiştii avertizează că din toamnă vor fi din nou scumpiri. Producătorii sunt şi ei de aceeaşi părere- pâinea, carnea şi alte alimente nu pot decât să se scumpească.

Preţurile vor creşte din toamnă din cauza scumpirii gazelor şi majorării accizelor. După reducerile de preţuri din luna iunie, specialiştii avertizează "dacă luna aceasta s-a înregistrat o reducere, nu înseamnă că şi luna viitoare, vom mai avea parte de preţuri mai mici, iar în septembrie se va face simţită şi majorarea preţului la gaze".

Liviu Voinea, directorul Grupul de Economie Aplicată, a explicat: "este o reducere sezonieră, întotdeauna pe lunile de vara inflaţia este mai mică".

Potrivit preşedintelui Agrostar, Ştefan Nicolae, nici măcar pâinea nu se va ieftini, deşi, recolta de grâu din acest an e bună. Preţul pâinii nu se va reduce pentru că morarii lucrează în pierdere de anul trecut. Nicolae a mai spus că o alt motiv care va duce la creşterea preţurilor este şi faptul că după jumatatea lunii august vom asista la perioada în care vom aduce din import din cauza epuizării produsele autohtone.

Cu toate acestea, Banca naţională se aşteaptă ca scumpirile să nu mai fie la fel de mari mari, iar inflaţia să scadă până la sfârşitul anului cu trei procente.

Comenteaza