Prichindeii, responsabilizaţi de mici. Cursă cu obstacole pentru micuţii biciclişti

Prichindeii, responsabilizaţi de mici. Cursă cu obstacole pentru micuţii biciclişti
Biciliştii clujeni sunt învăţaţi de la vârste fragede ce înseamnă responsabilitatea în trafic. Bineînţeles, într-un mod atractiv, prin cursele cu obstale din cadrul proiectului „Micul biciclist şi siguranţa lui".

Etapa a patra a competiţiei, derulată de agenţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a avut loc în urmă cu patru zile, duminica trecută.

 Aproximativ 40 de concurenţi, băieţi şi fete, împărţiţi pe categorii de vârstă, au luat startul în competiţie, dovedindu-şi îndemânarea privind conducerea bicicletei şi cunoaşterea regulilor de circulaţie specifice atunci când pe traseu au intersectat trecerea pentru pietoni şi calea ferată.

Micii participanţi la trafic şi părinţii au primit recomandări cu privire la reducerea riscului de a fi implicaţi în accidente rutiere atunci când circulă cu bicicleta. Poliţiştii au adus în atenţia participanţilor prevederile legislaţiei rutiere, obligaţiile ce le revin bicicliştilor în trafic, precum şi riscurile rutiere.

"Asimilarea corectă a regulilor de circulaţie va contribui la reducerea semnificativă a riscului de a fi implicaţi pe viitor în comiterea de accidente rutiere ale căror urmări sunt greu de prevăzut", au transmis oamenii legii.

Competiţiile au ca scop pregătirea micilor biciclişti atât teoretic, cât şi practic, cu privire la conducerea bicicletei. Aceste concursuri sunt cu atât mai benefice cu cât statisticile privind accidentele rutiere arată că abaterile comise de biciclişti se situează în semestrul I al acestui an pe locul trei în topul cauzelor generatoare de accidente.

Comenteaza