Prima reuniune a reprezentanţilor mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului prezidată de mitropolitul Andrei

Prima reuniune a reprezentanţilor mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului prezidată de mitropolitul Andrei
Arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a prezidat, ieri, la mănăstirea Nicula, prima Sinaxă, de la întronizarea sa, a stareţilor, stareţelor şi duhovnicilor din mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Întâlnirea a început cu Liturghia arhierească, oficiată de mitropolitul Andrei şi de episcopul-vicar Vasile Someşanul, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de preotul călugăr Grigorie Benea, de la mănăstirea Nicula, care a vorbit despre „Vocaţiile monahale".

Fiind prima sinaxă prezidată de mitropolitul Andrei, episcopul-vicar Vasile Someşanul a rostit un cuvânt de bun-venit şi a făcut o evocare succintă a mitropolitului Bartolomeu.

În scopul promovării canonizării şi a cultului Sfinţilor Martiri Năsăudeni şi de Sfântul Pahomie de la Gledin, în cadrul şedinţei de lucru s-a cerut ca mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei să fie reprezentate la sărbătorile de hram ale lăcaşelor patronate de aceşti sfinţi.

Astfel, de sărbătoarea Sfântului Pahomie de la Gledin, mâine, 14 aprilie, la Gledin, Liturghia arhierească va fi oficiată de mitropolitul Andrei, iar la slujbă vor participa majoritatea stareţilor şi stareţelor din mănăstirile de pe curpinsul Arhiepiscopiei clujene.

 

Comenteaza