Primăria câştigă războiul pentru ruina cinematografului din Mănăştur. Alocă jumătate din banii de reparaţii la o toaletă publică

Primăria câştigă războiul pentru ruina cinematografului din Mănăştur. Alocă jumătate din banii de reparaţii la o toaletă publică
După ani de zile, Primăria câştigă procesul cu chiriaşul cinematografului Dacia din Mănăştur. Curtea de Apel a decis irevocabil ca ruina cinematografului să ajungă în administrarea Primăriei.

Curtea de Apel s-a pronunţat în şedinţă publică în cazul în care fostul chiriaş, Atriss SRL, a atacat Consiliul Local în instanţă, înt-run proces deschis în 2010. Instanţa a menţinut decizia Tribunalului Cluj pronunţată în noiembrie anul trecut, sentinţă ce dispunea învestirea cu formulă executorie a sentinţei.


În noiembrie 2011, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a menţinut decizia.

Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Româniafilm. În 2004, regia a transmis firmei o ofertă de vânzare a activului. Din cauza unui ordin de ministru,însă, procedura vânzării a fost sistată în 2005. Contractul de închiriere a expirat în 2009. Acum, clădirea, care a funcţionat anterior ca discotecă, este degradată şi folosită ca adăpost pentru oamenii străzii. De altfel, clădirea a fost incendiată în două rânduri în ultimul an. Autorii nu au fost prinşi, dar se presupune că este vorba de oamenii străzii care se adăposteau în ruina cinematografului.

Precizăm, Consiliul Local a decis deja alocarea unei sume pentru repararea clădirii, într-o şedinţă înainte ca instanţa să se pronunţe irevocabil. Este vorba de o sumă de 50.000 de lei în acest an, sumă aproape similară cu cea bugetată pentru repararea a două toalete publice din oraş - cea din Mănăştur şi cea din piaţa Mihai Viteazu, câte 100.000 de lei.

Comenteaza