Primăria se apără în cazul arborilor toaletaţi din Parcul Central VIDEO

Primăria se apără în cazul arborilor toaletaţi din Parcul Central VIDEO
Primăria municipiului Cluj-Napoca susţine că arborii din Parcul Central sunt toaletaţi în vederea extinderii coronamentului.

Primăria municipiului Cluj-Napoca susţine că arborii din Parcul Central au fost supuşi toaletării pentru a extinde coroana acestora şi pentru a elimina uscăturile sau părţile vegetale care riscă să se rupă.

"Mulţi arbori sunt şi extrem de vulnerabili în situaţii de furtuni puternice, fapt care a putut fi constatat, din nefericire, în această vară, când cea mai mare parte a copacilor din parcul situat în spatele Operei Române, precum şi a celor din Cimitirul Central au avut de suferit în urma fenomenului meteorologic", mai precizează autorităţile locale.

Potrivit municipalităţii, există şi situaţii în care arborii au fost rupţi de la partea inferioară, iar în aceste cazuri s-a intervenit doar pentru a îndrepta rana rămasă cu funigicide.

Primăria a venit cu aceste explicaţii în urma campaniei "Adoptă un copac din Parcul Central" organizată astăzi de către un ONG din Cluj. Precizările municipalităţii reprezintă, de asemenea şi o reacţie la învinuirile aduse de către specialiştii în arboricultură referitor la lucrările din parc.

 

 

Comenteaza