Emil Boc a stârnit o controversă pe net. „Eşti primarul Clujului sau al New York-ului?"

Emil Boc a stârnit o controversă pe net. „Eşti primarul Clujului sau al New York-ului?"

Primarul Clujului, Emil Boc, a stârnit o controversă pe internet deoarece își scrie postările de pe Twitter în limba engleză. Boc spune că în felul acesta vrea să le arate şi străinilor cum administrează orașul.

În ultima postare de pe Twitter, Boc îi anunță pe clujeni, nu în română, nici în maghiară, ci în engleză, faptul că orașul are 4 tramvaie noi, și că mai urmează încă 20. Iată câteva comentarii la postare, conform alephnews.ro.

„De ce tweetezi în engleză? Eşti primarul Clujului sau New York-ului? Din câte îmi amintesc, limba oficială în România e româna, nu engleza”, i-a scris Ștefan.

Mai jos, un american pe nume Matt Margaras îi raspunde românului supărat, în engleză: „Când ai parte de suport financiar din partea Instituțiilor Europene, e bine să folosești engleza în comunicare. Nu e deranjant pentru români. Majoritatea sunt oameni smart, înţeleg mesajele”.

„Nu mi se pare prea corect, știe limba română, e român. Mă deranjeaza destul de tare faptul ca limba română e infectată cu anglicisme care nu își au rostul„, „Nu pot să spun că mă deranjează neapărat. Dar ar fi bine să aibă și în română scris textul„, „E ok, nu mă deranjează, eu știu mai multe limbi, și engleza chiar bine„, „Super! Da, e accesibil pentru toata lumea„, sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor din Cluj-Napoca la postarea primarului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza