Primarul din Câmpia-Turzii: Mechel are piaţă de desfacere

Primarul din Câmpia-Turzii: Mechel are piaţă de desfacere
Situaţia dificilă prin care trece combinatul Mechel de la Câmpia-Turzii a fost discutată la Realitatea TV Cluj de primarul municipiului, Radu Hanga şi de liderul de sindicat Ioan Pascu.

"Situaţia este dificilă, întrucât Mechel rămăsese singurul mare angajator din Câmpia-Turzii. Situaţia este grea mai ales pentru adulţii de categorie mijlocie de vârstă, care duc familiile în spate", a menţionat primarul din Câmpia-Turzii, Radu Hanga. Cei care au negociat contractul cu combinatul au făcut-o superficial, a adăugat edilul-şef al municipiului.

„În combinat vor rămne cu contract individual de muncă, 1062 de salariaţi, care deocamdată sunt în „şomaj tehnic", în regim de salarizare de 75%. În prezent lucrează 200-300 de oameni. 188 de oameni cu preaviz şi vor pleca din octombrie", a detaliat Ioan Pascu, liderul de sindicat de la Mechel.

Primarul a subliniat că pentru produsele Mechel există piaţă de desfacere. „Combinatul de la Cmpia Turzii este singurul producător din ţară pentru mai mulzte produse. De produsele ei este nevoie şi pe piaţa internă şi la export", a arătat edilul-şef.

Totodată Ioan Pascu a menţionat că a participat la o întâlnire a metalurgiştilor, iar producţia internă acoperă doar 50% din necesarul metalurgic de pe piaţa autohtonă.

Comenteaza