Primarul din Sângeorz-Băi, care s-a filmat umilindu-și fiica, condamnat la închisoare de judecătorii din Cluj

Primarul din Sângeorz-Băi, care s-a filmat umilindu-și fiica, condamnat la închisoare de judecătorii din Cluj
| Foto: Bistriteanul

Traian Ogâgău, reales primar în Sângeorz-Băi, chiar și după apariția în spațiul public a filmărilor în care își abuza și umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ogâgău a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice, conform Digi24

Dosarul a fost deschis în 2016, când primarul a fost oprit de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. Potrivit Bistriteanul, Ogâgău a refuzat să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze mostre biologice.

Acesta susținea atunci că întreaga scenă este „o făcătură”. Cineva ar fi anunțat poliția că primarul s-a urcat băut la volan, iar un echipaj l-a oprit. Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunțat în cazul său -  a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Cluj a respins luni apelul lui Traian Ogâgău și a menținut sentința dată de Judecătoria Năsăud.

„Soluția pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Traian Ogâgău a câştigat, în urmă cu două săptămâni, cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, candidând ca independent. Conform legii, acesta își pierde mandatul de primar, din cauza deciziei instanței de a-l condamna la închisoare cu suspendare.

În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un alt dosar penal, pentru rele tratamente aplicate fiicei sale minore, după apariţia în spaţiul public a unui material video filmat chiar de primar.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza