Primarul Emil Boc, audiat la DIICOT Bucureşti

Primarul Emil Boc, audiat la DIICOT Bucureşti
Primarul Clujului, Emil Boc, a fost audiat în secret, la începutul acestei săptămâni, de procurorii structurii centrale a DIICOT.

Emil Boc a fost audiat, în secret, la DIICOT. Conform anumitor surse, Boc a fost interogat cu privire la faptele pentru care sunt cercetați inculpații din dosarul ROMPETROL, potrivit stiripesurse.ro.

Primarul PNL al municipiului Cluj-Napoca a petrecut mai bine de două ore în biroul procurorilor. Aceleași surse precizează că acesta are calitatea de martor, deocamdată.

Pe 24 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II - Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

DIICOT susține că, în perioada septembrie - octombrie 2003, ministrul Finanțelor, Mihai Tănăsescu, și ministrul Economiei și Comerțului, Dan Ioan Popescu, „și-au exercitat cu rea-credință atribuțiile de serviciu, în urma unei înțelegeri cu Dan Costache Patriciu, George Philip Stephenson și Alexandru Nicolcioiu, în sensul inițierii și promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, la data de 30 septembrie 2003, în cuantum de aproximativ 603.000.000 dolari, au fost convertite în obligațiuni subscrise de către Ministerul Finanțelor Publice".

 

Comenteaza