Primarul Pivariu: „De vineri, Florești se transformă într-o scenă a culturii și a tradiției românești!”

Primarul Pivariu: „De vineri, Florești se transformă într-o scenă a culturii și a tradiției românești!”
| Foto: Facebook.com/RomaniaCeaFrumoasaFestival

În perioada 1-3 septembrie, în Parcul Poligon, se va desfășura a doua ediție a festivalului "România cea Frumoasă".

Potrivit edilului celei mai mari comune din țară, floreștenii vor avea ocazia să se bucure de tradiții, de frumusețea și diversitatea culturală a României.

De vineri, Florești se transformă într-o scenă a culturii și a tradiției românești! În perioada 1-3 septembrie, în Parcul Poligon, se va desfășura a doua editie a festivalului «România cea Frumoasă».

Prin frumusețea evenimentelor ce vor avea loc în cele 3 zile vom avea ocazia de a ne bucura de tradițiile noastre, de frumusețea și diversitatea culturală a României. Fiecare acord, dans și meșteșug își vor etala momentul de strălucire.

Bunici, mătuși, părinți, copii alăturați-vă jocului și dansului popular românesc! Cei mici pot descoperi că folclorul se află la originea poveştilor, miturilor și legendelor, în spiritul popular românesc. De la Nicoleta Voica, vocea inconfundabilă a Banatului, la Aurel Tămaș și mulți alții, fiecare artist va aduce pe scenă un strop din frumusețea tradițiilor noastre.

Ce aduce această ediție? Prezența meșteșugarilor ce vor organiza ateliere diversificate: de la roata olarului și țesut, până la crearea podoabelor și pictură pe lemn, sub îndrumarea «Asociației Meșterilor Populari Clujeni». Aventuri culinare cu ateliere de făcut plăcinte și pupeze, ghidate de «Pâinea de sub Deal». Explorări muzicale incluzând ateliere de cântat și personalizat tulnice. Reprezentații artistice ale celor mai renumiți artiști din 7 zone etno-folclorice ale României.

Școlile, grădinițele și bisericile din Florești și din proximitate, vor prezenta un moment muzical sau artistic. Ne vedem la joc!”, a transmis Bogdan Pivariu.

Comenteaza