Primul cinematograf de cartier, deschis mâine publicului larg. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

Primul cinematograf de cartier, deschis mâine publicului larg. Vezi cum arată FOTO / VIDEO
Primul cinematograf de cartier din Cluj-Napoca a fost inaugurat astăzi, după o investiţie de două milioane de lei, şi va fi deschis mâine şi pentru public. Proiecţiile pot fi vizionate gratis.

Cinematograful are o capacitate de 180 de locuri, dintre care biletele pentru 130 vor fi distribuite în şcoli, în vreme ce restul de 50 de bilete pot fi obţinute de la primăria cartierului Mărăşti.

Investiţiile de 2 milioane se lei nu se referă doar la amenajarea cinematografului, ci şi la amenajarea unui post de poliţie si al unui centru pentru vârstnici în aceeaşi incintă, şi a a unui parc pentru copii în apropiere de staţia de autobus.

Conform primarului Sorin Apostu, şi cinematograful Dacia din Mănăştur ar putea fi modernizat cu bani publici, chiar dacă în acest moment instituţia se află într-un litigiu pentru imobil în instanţa de judecată.

"Suntem în negocieri, sperăm să îl putem moderniza cât mai repede", a spus Apostu.

De menţionat că aparatura este una pe DVDsi nu pe role, considerabil mai ieftină.

"Licenţa va costa 500 de euro pe an, şi asta pentru că proiecţiile vor fi gratis, altfel preţul ar fi fost unul mai mare" a explicat primarul.

Sala a fost plină astăzi la prima proiecţie a filmului "Piratii din Caraibe, pe maree ciudate", proiectat 3D.

„Pentru elevi se pot realiza proiecţii la cererea profesorilor, atât de filme educaţionale cât şi drept recompensă pentru rezultatele şcolare bune. Dorim să promovăm ideea de a-i aduce la cinema pe cei care nu au absenţe şi au rezultate bune le şcoală şi pentru a face din această recompensă una dorită de tineri vom încerca să aducem cele mai bune filme, imediat ce este posibil", a explicat primarul Sorin Apostu.

 

Valoarea lucrărilor la cinematograf:

- construcţii - 600.000 lei

- aparatură audio-video - 162.853 lei

- mobilier - 62.590 lei

 

Vezi cum arată cinematograful

 

Vezi ce spune primarul Apostu despre cinematograf

Comenteaza