News alert Primul deces din cauza coronavirusului pe teritoriul României

Primul deces din cauza coronavirusului pe teritoriul României

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova.

Potrivit sursei citate, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Scurt istoric

Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de miercuri, 18.03.2020, la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, în urma confirmării testului pentru COVID-19.

Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii.

Au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al spitalului din Filiași, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment, informează autoritățile.

Comenteaza