Primul film 3D românesc, filmat în Mănăştur, pe marile ecrane în 2013 FOTO / VIDEO

Primul film 3D românesc, filmat în Mănăştur, pe marile ecrane în 2013 FOTO / VIDEO
Un traficant de antichităţi clujean stabilit în Marea Britanie se întoarce în Transilvania, ca să caute o comoară dacică, blestemată. Primul film 3D românesc, filmat în regim de voluntariat la Cluj, ajunge pe ecrane în 2013.

Regizorul Gelu Radu, fost ziarist la Cluj acum stabilit în Germania, spune că în luna septembrie filmul va fi pe marile ecrane şi că a început deja să monteze secvenţele filmate. Schimbările la scenariu sunt însă majore faţă de momentul începerii filmărilor. „Până acum am filmat cam 30% din totalul scenelor, în Mănăştur, Grigorescu, la Cabana Leghia, în Anglia, Germania şi în alte părţi", spune el. De ce montează filmul cu 30% din scene? "Deoarece lipsa finanţării şi neseriozitatea unor actori (se ştiu ei...) ne obligă să modificăm scenariul faţă de forma iniţială, am dorit, împreună cu producătorul filmului, să vedem dacă putem folosi ceea ce am filmat în noua versiune a filmului; avem filmat 30%, din care am montat cam jumătate iar ce e montat se poate folosi fără probleme, pentru că a ieşit spectaculos".

Din cauza acestor probleme, şi regizorul a ajuns să fie actor în film. "M-am trezit şi eu forţat să joc un rol în film, pentru că un actor din Bucureşti cu care am bătut palma nu a mai venit şi nu ne-a anunţat; cum nu am avut cu cine să îl înlocuiesc în ziua filmării, am intrat şi eu pe platou", explică Radu.

Gelu Radu spune că echipa de producţie mai are de filmat scenele de exterior, "pe care sper să le terminăm în luna mai" şi că, dacă totul merge conform planului "şi vom găsi resurse financiare pentru încheierea filmărilor", în luna septembrie 2013 filmul va fi pe marile ecrane. "Deşi", adaugă el, "înainte să îl prezentăm în România pe marile ecrane, există posibilitatea să ne înscriem la festivaluri de gen din întreaga lume, să putem avea o idee realistă asupra calităţii filmului".

"Modificările la scenariu vor fi majore. Ne vom axa pe mai puţine personaje, capabile să-şi joace rolul cu profesionalism", adaugă regizorul, care precizează că producătorul, care este chiar fratele său şi care interpretează şi rolul principal al traficantului Hensi, a investit deja în producţie până la 10.000 de euro, "asta în condiţiile în care actorii şi echipa de producţie fac voluntariat".

Mai trebuie spus că acesta este al treilea film pentru regizorul Gelu Radu, după "Cartier" şi "Înapoi în cartier", ambele filmate în Mănăştur, în parte cu aceiaşi actori care acum formează distribuţia din "Hensi".

Vezi mai jos o scurtă secvenţă de la filmările peliculei:

Comenteaza