Primul lot de izolete românești pentru bolnavii cu Coronavirus a fost livrat

Primul lot de izolete românești pentru bolnavii cu Coronavirus a fost livrat

Ludovic Orban a anunțat, achiziţionarea primului lot de izolete de producţie românească.

Premierul Ludovic Orban a participat la recepţia primului lot de Sisteme de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici–BIOEVAC (izoleta), de concepţie românească.

„Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte şi în ceea ce ne priveşte vom achiziţiona atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării şi prin alte entităţi ale statului aceste produse pentru a le pune la dispoziţia ambulaneţelor, la dispoziţia spitalelor pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”, a spus Orban.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat de contaminare agenți biologici, inclusiv noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infectate, arată MApN.

În România au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, în ultimele 24 de ore fiind diagnosticate 263 de cazuri noi. Au murit 24 de persoane, iar 115 au fost vindecate și externate, potrivit raportului de vineri al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Comenteaza