Primul oraş din România care se pregăteşte să relaxeze restricţiile impuse în timpul pandemiei din 1 mai

Primul oraş din România care se pregăteşte să relaxeze restricţiile impuse în timpul pandemiei din 1 mai

O eventuală relaxare treptată a restricţiilor legate de coronavirus ar fi fezabilă după data de 1 mai, susţine Ilie Bolojan. El consideră că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în unele regiuni ale ţării, în funcţie de evoluţia crizei

O eventuală relaxare treptată a restricţiilor legate de coronavirus ar fi fezabilă după data de 1 mai, a spus la RFI primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Acesta consideră că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în unele regiuni ale ţării, în funcţie de evoluţia crizei.
 
Oraşul Oradea poate fi privit ca un exemplu de bune practici în gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel local. Primăria a cumpărat echipament medical direct din China şi a reorganizat spitalele cu mai multă uşurinţă, întrucât toate se află în subordinea municipalităţii. În plus, Primăria municipiului Oradea se gândeşte să instaleze termometre la intrarea în supermarketuri şi la urcarea în mijloacele de transport în comun.
 
Primarul Ilie Bolojan e de părere că restricţiile legate de coronavirus ar putea fi relaxate parţial, după data de 1 mai.
 
„Noi, spre exemplu, am pus la dispoziţia marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajaţi, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziţia populaţiei măşti (...). Treptat-treptat, cu măşti pe faţă, cu anumite activităţi economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în şomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuşi să redeschidem mai repede activitatea economică şi cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici", a declarat Bolojan.

Comenteaza