Primul spital românesc acreditat este la Cluj

Primul spital românesc acreditat este la Cluj
Spitalul Militar de Urgenţă Dr. „Constantin Papilian” (SMUCP) este primul spital din România acreditat cu brio de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS).

Spitalul Militar a îndeplinit peste 97% dintre cele 1.850 de criterii necesare pentru a deveni spital acreditat. Dan Romulus Şerban, preşedintele Conas, a apreciat spitalul clujean, care a fost şi prima unitate medicală din ţară ce s-a înscris în procesul de acreditare.

„SMUCP este primul spital acreditat din România şi îndeplineşte 97,47% din standarde fiind acreditat cu brio. E un lucru bun că e un spital al Armatei. Are şi circuite extraordinare. Capacitatea de a avea multe secţii cu paturi puţine e un lucru lăudabil", a spus Şerban. El apreciază că în România există prea multe spitale şi că pacienţii ar trebui trataţi mai mult în ambulatoriu.

Preşedintele CONAS a explicat şi de ce instituţia nu a ajuns la procentul de 100%. "Nici în străinătate, nici în România un spital nu poate ajunge la procentul de 100%. Orice spital care îndeplineşte peste 85% din criterii este acreditat. Procentul de 2% poate înseamna că în spital existau nişte hârtii care nu erau rezolvate", a spus Şerban. Spitalele vor evaluate de CONAS pe patru nivele. Astfel, spitale care au îndeplinit peste 85% din criterii se consideră a fi acreditate.

 

Comenteaza