Principele Radu: „Clujul s-a schimbat enorm în 16 ani”

Principele Radu: „Clujul s-a schimbat enorm în 16 ani”
Acesta a participat azi, alături de Principele Nicolae, la vernisajul expoziţiei „Regele urmărit”.
Cu acest prilej, acesta a punctat lipsa autostrăzilor şi a atins privatizarea societăţii CFR.

Casa Regală a decorat-o, la Cluj-Napoca, pe actriţa Silvia Ghelan. Artista a primit Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo". Principele Radu a dezvăluit, cu acest prilej, că, alături de Principesa Margareta, va publica o carte despre cele 150 de Crăciunuri din familia regală.

Aflat la Cluj-Napoca, alături de Principele Nicolae, pentru a participa la vernisajul expoziţiei „Regele urmărit", Principele Radu a vorbit ieri despre necesitatea creării de autostrăzi, dar şi despre obligaţiile Casei Regale în serviciul public. „Clujul s-a schimbat enorm în 16 ani", a arătat Principele Radu, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu acest prilej, a punctat lipsa autostrăzilor şi a atins privatizarea CFR.

„Extraordinarele iniţiative ale lui Carol I de la mijlocul secolului al XIX-lea, respectiv imediat după ce a venit în ţară, într-o Românie care întâi că nu era întreagă, în al doilea rând că nu număra mai mult de 4 milioane de locuitori şi în care nu era nimic altceva decât bunăvoinţă şi grâu - atunci când ploua; o ţară cu 80% populaţie agrară, care în numai 20 de ani avea cele mai importante instituţii, cele mai moderne şi cele mai avansate părţi din instituţionalismul european prezente pe teritoriul capitalei României (...), căi ferate - o paralelă care nu face cinste anului 2013, când nu ne-am lăsat, încă, convinşi de utilitatea de a avea autostrăzile, această - cum spunea Regele Mihai în Parlament în 2011 - parte din strategia noastră de securitate naţională nu pur şi simplu o parte a transporturilor noastre, e o parte din statornicia noastră", a arătat Principele Radu. El a arătat că reluarea distincţiilor acordate de Casa Regală le are în prim-plan pe două doamne ale Clujului: Doina Cornea şi actriţa Silvia Ghelan. „Lucrurile se întâmplă întotdeauna cum trebuie şi atunci când trebuie. Ambele doamne ale Clujului au primit distincţia oferită de Coroană acasă. Astăzi (ieri - n. red.) o domnă a Clujului, Silvia Ghelan, a primit ordinul Coroana României în grad de ofiţer", a spus Principele Radu. Familia regală a anunţat, la Cluj-Napoca, lansarea, în luna decembrie, a cărţii „Crăciunul regal".

 

Comenteaza