Prinşi în flagrant în Mănăştur în timp ce montau un dispozitiv prin care furau banii din bancomate

Prinşi în flagrant în Mănăştur în timp ce montau un dispozitiv prin care furau banii din bancomate
Trei tineri din judeţul Neamţ au fost prinşi în flagrant noaptea trecută în zona complexului Union din Mănăştur în timp ce încercau să monteze un dispozitiv ilegal la o agenţie bancară.

Cei trei tineri au fost duşi la secţia 4 Poliţie pentru interogatoriu şi vor fi trimişi astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop.

Tinerii sunt din judeţul Neamţ şi au vârste între 23 şi 25 de ani.

UPDATE Cei trei ar fi montat dispozitive pe nu mai puţin de cinci bancomate din Cluj-Napoca, din reţelele BRD şi BCR, iar prejudiciul calculat până în prezent este de 5.000 de lei. Dispozitivele pe care le montau cei trei avea lipită o bandă dublă adezivă, în fanta prin care ies banii. După ce clientul cerea suma dorită, banii se lipeau de bandă iar bancomatul sesiza eroarea, afişând pe ecran un mesaj de eroare. Clientul păcălit avea impresia că tranzacţia nu s-a realizat, dar banii rămaşi în fantă erau ridicaţi ulterior de cei trei infractori.

Procedura a fost patentată deja în mai multe judeţe din ţară. În Târgu Mureş, în urmă cu două luni, Poliţia a prins mai mulţi infractori care foloseau o metodă similară. (B. FELSEGHI)

Comenteaza