Prinţul de Wales vine la Cluj

Prinţul de Wales vine la Cluj
Prinţul de Wales vine pentru prima dată la Cluj-Napoca, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii Babeş-Bolyai. Titlul onorific va fi decernat în cadrul unei ceremonii restrânse ce va avea loc, luni, în Aula Magna a universităţii clujene.

Titlul onorific va fi decernat în cadrul unei ceremonii restrânse ce va avea loc, luni, 29 mai 2017, de la ora 16.30, în Aula Magna a universităţii clujene.

Chiar dacă se află la prima sa vizită în oraşul de pe Someş, Prinţul Charles al Marii Britanii este o prezenţă constantă în România şi mai ales în Transilvania. Ba mai mult, moştenitorul Coroanei Regale Britanice deţine două proprietăţi în ţara noastră, una în judeţul Covasna, care este deschisă turiştilor, iar cealaltă în judeţul Braşov, în satul Viscri. În prezent, Casa din Viscri este sediul Fundaţiei „Prinţul de Wales", care urmăreşte să sprijine patrimoniul cultural şi dezvoltarea durabilă a României. Aici funcţionează şi un centru de pregătire a meşterilor artizani.

Ultima vizită oficială în România a Prinţul de Wales a avut loc la finalul lunii martie, când a fost decorat de către Preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României", în grad de Mare Cruce. 

(Nicolae Mitiş)

Comenteaza