Procesul Vlad Pascu, nou termen pe 4 aprilie / Tatăl tânărului mort, către judecătoare „L-am adus și pe el, ca să îl vedeți...”

Procesul Vlad Pascu, nou termen pe 4 aprilie / Tatăl tânărului mort, către judecătoare „L-am adus și pe el, ca să îl vedeți...”

Părinții victimelor au venit în sala de judecată cu fotografii ale copiilor lor. Judecătoarea, care la înfăţişarea anterioară întrebase dacă victima ucisă de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai este în sală, a întrebat de data aceasta când a văzut fotografia victimei "Cine este?"

Joi a avut loc un nou termen la Judecătoria Mangalia, la care Pascu a participat prin videoconferință de la Penitenciarul Poarta Albă. Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei. La termenul anterior, procesul a fost amânat pentru că Vlad Pascu nu avea avocat. Acum acesta a participat prin videoconferință.

În sala de judecată tatăl tânărului mort a dus fotografia copilului său. Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care ceruse la înfăţişarea anterioară să se prezinte mortul în sală, a întrebat cine este. Tatăl victmei a răspuns că este fiul lui: „L-am adus și pe el, ca să îl vedeți.”

Vlad Pascu, autorul cumplitului accident de la 2 Mai în care, drogat fiind, a ucis doi tineri, și-a recunoscut faptele, ceea ce înseamnă că va putea beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime. Acesta se află în arest preventiv din 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea.

De cealaltă parte, avocații tinerilor decedați cer în continuare schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă, în omor calificat. Părinții celor doi tineri spulberați la 2 Mai, au plecat, din nou, de la proces, dezamăgiți și cu lacrimi în ochi declarând că nu mai au speranţe să se facă dreptate cu adevărat. Noul termen a fost stabilit pentru patru aprilie, a transmis stirileprotv.ro

CITEŞTE ŞI: CINISM la procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă unul din tinerii MORȚI este în sală

Comenteaza