Procurorii DNA: Stoia i-a dat 45.000 de euro mită lui Apostu ca să câştige salubritatea Clujului

Procurorii DNA: Stoia i-a dat 45.000 de euro mită lui Apostu ca să câştige salubritatea Clujului
Procurorii DNA Cluj spun că omul de afaceri Călin Stoia, administratorul companiei de salubritate Brantner Vereş care asigură salubritatea în jumătate din Cluj-Napoca, i-ar fi dată mită primarului Sorin Apostu, în valoare totală de 45.000 de euro.

Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori arată că Stoia i-ar fi dat lui Apostu suma totală de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 euro, cu titlu de mită. "Stoia Călin Mihai a dat această sumă de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj Napoca şi pentru ca acest contract să se deruleze fără incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, între Primăria Cluj Napoca şi SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş SA a fost încheiat contractul de salubrizare pentru o perioadă de 8 ani", arată DNA într-un comunicat.


"Pentru a crea aparenţa de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 lei a fost achiată cu titlu de plată a unor contracte de consultanţă juridică încheiate fictiv între firma beneficiară a contractului de salubrizare şi Cabinetul de avocatură al învinuitei Apostu Monica Undina, soţia lui Apostu Sorin, în condiţiile în care asistenţa juridică aferentă acestor contracte este inexistentă.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală", mai arată procurorii.

Călin Stoia, dar şi Sorin Apostu, au fost arestaţi preventiv aseară pentru 29 de zile.

 

Comenteaza