Producătorii autentici de legume cer preţuri "după calitate", în pieţele controlate de Primăria din Cluj

Producătorii autentici de legume cer preţuri
Producătorii autentici de legume din Cluj trebuie să-şi vândă produsele la acelaşi preţ cu cele aduse în judeţ de producătorii din Oltenia sau din alte zone. "Nu mi se pare corect", spune unul dintre ei.
">

Constantin Hagel produce roşii în comuna Mihai Viteazu, pe care le comercializează în pieţele agroalimentare administrate de Primăria din Cluj-Napoca. Aici, preţurile sunt controlate, bazate pe preţurile de referinţă transmise în fiecare dimineaţă de centrul de gros Agro Transilvania.

"Deşi avem roşii de calitate, suntem nevoiţi să le vindem la acelaşi preţ cu roşiile olteneşti, deoarece administratorii de la Agro Transilvania transmite preţul de referinţă pentru roşiile olteneşti, neavând pe piaţă altele, ceea ce nu mi se pare corect", scrie el într-o sesizare publicată pe site-ul domnuleprimar.ro. El cere ca preţul roşiilor să fie stabilit în funcţie de calitatea mărfii.

Vânzătorii de legume şi fructe din pieţele agroalimentare clujene riscă amenzi de până la 1.000 de lei dacă vând produsele cu preţuri care să fie mai mari de cel puţin două ori decât cele practicate la centrul de gros din Dezmir, Agro Transilvania. Decizia a fost luată în iunie anul trecut de Primăria Cluj-Napoca instituţie ce administrează cinci pieţe - Grigorescu, Hermes, Flora, IRA şi Zorilor.

Comenteaza