Producătorii din piaţa Mihai Viteazu se plâng de intermediari

Producătorii din piaţa Mihai Viteazu se plâng de intermediari
Mai bine de 40 de producători agricoli care vând în piaţa Mihai Viteazu cer ajutorul autorităţilor după ce au sesizat că zeci de alţi comercianţi vând legume şi fructe fără a deţine certificate de producător.

Aceştia au semnat o petiţie pe care au adresat-o Primăriei Cluj-Napoca, însă instituţia nu a oferit niciun răspuns, reclamă deputatul clujean Mircia Giurgiu, căruia producătorii i s-au adresat, de asemenea. "Sunt peste 40 de semnături pe această petiţie. O voi înainta şi eu Primăriei pentru că nu este normal să nu primească niciun răspuns. Sunt foarte multe persoane care vând produse asemănătoare cu producătorii, dar nu au certificat de producător", a spus Giurgiu. 

"Situaţia e dezastruoasă. Piaţa este privată, în ea vând producători şi firme, în jurul pieţei pe ambele părţi sunt în fiecare zi aceleaşi persoane care au locul lor stabilit chiar şi cu masă şi scaune instalate pe doomeniul public. Am sesizat de mai multe ori telefonic, dar nu s-au luat măsuri. Vin de la Poliţia Primăriei şi trec pe lângă ei, merg la birou dar nu iau nicio măsură", spun cei peste 40 de semnatari ai petiţiei.Aceştia adaugă că persoanele care comercializează marfă vin din comunele din vecinătatea oraşului cluj-Napoca, "dar nu deţin niciun act de producător; este foarte ggreu, pentru că mesele din piaţă se plătesc în euro, iar cei de afară nu plătesc deloc", adaugă aceştia.

Comenteaza