Producătorii din piaţa volantă din Gheorgheni, nemulţumiţi de vânzări FOTO

Producătorii din piaţa volantă din Gheorgheni, nemulţumiţi de vânzări FOTO
Producătorii de legume şi fructe care vând în pieţele volante se plâng că vânzările sunt sub aşteptări, cel puţin în cartierul Gheorgheni, unde este deschisă în această după-masă piaţa volantă, la capătul liniei de troleibuz 3.

Feri Farkas are 43 de ani şi are o fermă în Panticeu, unde cultivă porumb. Astăzi fermierul a venit în Gheorgheni cu o maşină de transport marfă, din spatele căreia vinde porumb de fiert, cu 70 de bani pentru o bucată. "Se vinde sub aşteptări, cam slab", spune el. De aceeaşi părere este şi Adriana Sătmar (33 ani), care are o afacere de familie cu albine şi care vinde miere în fiecare piaţă volantă, cu 20 de lei pe kilogram. "Mergem în toate pieţele volante din oraş, dar se vinde slab, sub aşteptările pe care le aveam. La Sala Sporturilor se vinde cel mai bine", spune ea.

Pieţele volante de legume şi fructe sunt organizate în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia duminicii, în cartierele din Cluj-Napoca. Joia, acestea sunt organizate în cartierul Gheorgheni, iar astăzi locuitorii cartierului pot cumpăra legume şi fructe la preţ de producător între orele 15 şi 19. "Sunt preţuri foarte bune. Am cumpărat gogoşari cu 2 lei, în rest se vând cu 2,5 lei sau chiar cu 3 lei, şi am cumpărat şi roşii de fiert, cu 1,5 lei pe kilogram, sunt preţuri mici", spune Doina Irina (70 ani), unul dintre primii cumpărători din piaţa volantă din Gheorgheni, de astăzi.

Merită semnalat că numărul producătorilor care îşi expun marfa în piaţa volantă din Gheorgheni este în scădere faţă de prima ediţie, de joia trecută. Mai puţin de 30 de producători şi-au expus astăzi marfa, faţă de peste 40 la prima ediţie, arată administratorul pieţei, Ioan Ovidiu.

Comenteaza