"Produs de Cluj" a ajuns la cel mai mare târg de agricultură şi industrie alimentară din Europa

Asociaţia „Produs de Cluj” a participat la cea de-a 80-a ediție a Expoziției Internaționale Grune Woche (Săptămâna Verde), de la Berlin.

Clujul a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment, asociația fiind unica organizație de profil care a avut stand propriu, restul producătorilor din România participând individual.

Alături de „Produs de Cluj", la manifestarea expoziţională au fost prezenţi patru alţi producători clujeni, care au dus în capitala Germaniei miere de albine, gemuri preparate după rețete tradiționale, sucuri și siropuri naturale din cătină şi lavandă aromată. La expoziție a fost prezent cu stand propriu și producătorul de uleiuri presate la rece furnizor al Casei Regale a României.

„De câteva decenii, nemții sunt etalon pentru Europa. Ceea ce ei apreciază, e general acceptat. E unul din motivele pentru care am considerat necesar ca Asociația „Produs de Cluj" să ne reprezinte la cel mai important târg alimentar de pe continent ca entitate care sprijină și promovează inițiativa locală. România a avut la acest târg 33 de producători, cinci dintre ei fiind clujeni. Agenda oficială nu mi-a permis să fiu alături de expozanți pe toată durata târgului, dar, cât am fost prezent, am avut satisfacția să constat că produsele tradiționale clujene au trecere și la nemți", a declarat Vakar Istvan, vicepreședintele cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Standul clujean a fost vizitat nu doar de demnitarii români, precum ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu sau ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, ci şi de Lars Zimmer, deputat al landului Sachsen Anhalt.

Evenimentul, desfășurat în perioada 16-25 ianuarie, este cel mai mare târg de agricultură, horticultură și industrie alimentară din Europa. În acest an au participat peste 1600 de expozanți din 69 de țări, târgul fiind vizitat de 80 de miniștri de resort. Manifestarea a înregistrat un număr de peste 500.000 de vizitatori, atrași de calitatea, dar și de ineditul produselor.

Comenteaza