Foto „Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment

„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment
| Foto: Facebook.com/cjcluj
„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment
„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment
„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment
„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment
„Produs de Cluj”, aniversare de 10 ani de la primul eveniment

Brandul „Produs de Cluj”, proiect dezvoltat de Consiliul Județean Cluj, aniversează în aceste zile zece ani de la primul eveniment expozițional.

Potrivit reprezentanților forului județean, această aniversare coincide cu primul popas al caravanei meșterilor și producătorilor clujeni în secuime, în cadrul Pieței volante Produs de Cluj la Sfântu Gheorghe.

„Sloganul #Suntem produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal se auzea pentru întâia oară pe 10 iunie 2011 în parcarea unui supermarket clujean. Au trecut zece ani și peste o sută de ediții ale târgurilor pe care Consiliul Județean le-a organizat prin intermediul Asociației Produs de Cluj, ani și evenimente care au contribuit la promovarea și conservarea culturii populare locale și, extrem de important, la consolidarea clasei micilor întreprinzători locali.

De-a lungul anilor am reușit să dăm aripi unor afaceri, la început mici, azi unele de succes cu nume și renume, ceea ce ne îndreptățește să spunem că acest proiect este unul nu doar de succes, ci încă necesar, mai ales că mare parte dintre partenerii noștri sunt tineri care pășesc pe drumul afirmării în domeniul economic. Considerăm potrivit să îi sprijinim pentru că acest ajutor este un fundament al dezvoltării economiei locale, ai cărei beneficiari suntem, în final, cu toții.

Nu acordăm subvenții sau stimulente materiale, dar creăm cadrul necesar expunerii și desfacerii produselor realizate de artizani, fermieri sau investitori în domeniul preparatelor alimentare tradiționale. La zece ani de existență, felicităm toți partenerii și colaboratorii Asociației Produs de Cluj, oameni văzuți sau neștiuți, cei care au trudit la consolidarea și la promovarea proiectului nostru, devenit astăzi model de bune practici la nivel național. La mulți ani, Produs de Cluj!”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj.

La Piața volantă „Produs de Cluj” desfășurată între 10 și 13 iunie, în parcarea Sepsi Value Centre din Sfântu Gheorghe vor fi expuse lactate, uleiuri presate la rece, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, turtă dulce și ciocolată de casă, miere de albine, vin și țuică, precum și costume populare și accesorii din toate zonele Ardealului, obiecte din lemn și marochinărie, flori și lavandă.

Evenimentul de la Sfântu Gheorghe se va desfășura cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, atât de către expozanți cât și de către vizitatori. Astfel, accesul în incintă va fi permis doar cu purtarea măștii de protecție, circuitele de intrare/ieșire vor fi clar delimitate și vor exista dispersoare de dezinfectant atât la fiecare stand cât și la căile de acces în piață

Comenteaza