Produse de 38.000 de lei, confiscate la Cluj

Produse de 38.000 de lei, confiscate la Cluj
Peste 300 de poliţişti au fost detaşaţi în weekend în vederea menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate mai multe activităţi specifice, fiind efectuate 49 de controale. Astfel, au fost verificate 17 societăţi comerciale şi 32 persoane fizice care desfăşoară activităţi de comerţ.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de peste 38.500 lei", au transmis oamenii legii.

Totodată, în cadrul acţiunilor derulate pe linia ordinii publice au fost constatate şapte infracţiuni. Poliţiştii au intervenit şi, pentru neregulile constatate (încălcarea normelor de convieţuire socială, ilegalităţi în domeniul pazei obiectivelor, pazei bunurilor şi la regimul silvic, evidenţa persoanei), au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale.

La rândul lor, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Pentru neregulile depistate în trafic au fost aplicate 275 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 71 pentru depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, 11 conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea unor infracţiunii contra siguranţei circulaţiei rutiere, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 33 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

Comenteaza