Profesorul care a plagiat lucrarea unei doctorande, dat afară de la UBB VIDEO

Profesorul care a plagiat lucrarea unei doctorande, dat afară de la UBB VIDEO
Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a analizat reclamaţia de plagiat depusă de Valeria Gîdiu, doctor al instituţiei, cu privire la plagierea tezei ei de doctorat de către profesorul coordonator împreună cu alţi trei autori. Comisia a decis că este vorba de plagiat şi a decis să îi desfacă disciplinar contractul de muncă profesorului incriminat.

"Comisia de Etică a analizat sesizarea depusă de doamna prof. dr. Valeria Gîdiu, în data de 22 aprilie 2013. În urma analizei probelor de la dosar şi în urma audierilor efectuate în cadrul Comisiei de Etică a UBB suntem în măsură să vă informăm următoarele:
1. Existenţa plagiatului din partea autorilor lucrării incriminate, ceea ce constituie o abatere gravă de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică (art. 310, lit. a), Legea nr. 1/2011).
2. Comisia de Etică a UBB, în conformitate cu art. 22 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei de Etică a UBB, a luat decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă, domnului prof. univ. dr. Gheorghe Popescu", se arată într-un comunicat transmis de Birul de Presă al Universitatăţii Babeş-Bolyai.

Amintim, Valeria Gîdiu a depus în luna aprilie o plângere la Rectoratul UBB, la Comisia de Etică, respectiv la Decanatul Facultăţuu de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), reclamând faptul că teza de doctorat, susţinută în 2012, sub coordonarea profesorului Gheorghe Popescu, de la FSEGA, i-a fost plagiată în întregime şi publicată, de profesorul respectiv şi alţi trei autori, în 2013, la o altă editură.

Etichete
Comenteaza