Prognoza meteo. Cum va fi în weekend la Cluj

Prognoza meteo. Cum va fi în weekend la Cluj

Finalul de săptămână vine cu temperaturi peste normalul perioadei, în cea mai mare parte a țării, însă, în Transilvania, temperaturile rămân mai coborâte decât în rest. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Temperaturile vor fi considerabil mai ridicate față de media climatologică a perioadei în toată țara, spun meteorologii, singurele ore care vor mai aduce a iarnă urmând să fie cele de duminică dimineață, când cerul mai mult senin va favoriza scăderea temperaturilor până spre pragul de -10 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vineri un front atmosferic in deplasare rapida va aduce ploi pe spatii relativ extinse in Banat, Crisana, vestul Olteniei, nordul Transilvaniei, Maramures si nordul Moldovei. Potrivit Vremea.ro, in sudul Banatului cantitatile de apa vor ajunge izolat pana la 7-10 mm, iar la altitudini mai mari de 800-1000 de metri se vor semnala si lapovite si ninsori si se va depune un strat subtire de zapada, conform prognozei Vremea.ro. Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Orientali, sudul Moldovei si in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures, 5-10 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu valori usor mai ridicate, de pana la 12 grade Celsius, asteptate a se inregistra in vestul extrem al Banatului), 8-13 grade in Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova.

Sâmbătă vremea se va ameliora ca aspect in cea mai mare parte a tarii, cerul urmand sa devina variabil. Numai la munte cu totul izolat se vor mai semnala cateva ninsori slabe. Vantul va sufla moderat in estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in vest.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 6-11 grade in Banat si Crisana, 10-15 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in zonele subcarpatice) si 6-11 grade in Moldova.

Duminică vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat in Moldova si in Carpatii Orientali si mai mult slab in restul regiunilor.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 9-14 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 7-12 grade Celsius in Moldova.

Vremea, în weekend, la Cluj

Vineri, cerul va fi înnorat, temperaturile se vor situa între 5˚C și 1˚C. 

Sâmbătă, cerul va fi parțial noros, maxima zilei va ajunge la 6˚C, însă minimele coboară la -3˚C.

Duminică, cerul rămâne parțial noros, iar temperaturile maxime urcă la 8˚C. Minima nopții se va situa în jur de -2˚C.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza